Правила на общуване

Тук ще намерите правилата на играта и форума

Правила на общуване

Мнениеот Admin » Пон Май 30, 2011 12:51 pm

SofiaWars.com e развлекателно-хумористичен проект, затова атмосферата за общуване трябва да е доброжелателна, комфортна и приятна. Бъдете вежливи в отношенията си към другите и се забавлявайте.

За по-добро разбиране на възможните наказания и за поддържане на благоприятна атмосфера в играта е необходимо да избягвате следните действия.


Термини

Под наказанията с причина«флуд» попадат:
— Умишлено многократно повтаряне на една или няколко еднотипни фрази;
— Прекаленото използване на символи, букви, думи в съобщенията («))))», «!!!!!!» и т.н.), създаващи пречка за нормално общуване в чата и възприемането на информацията. Наказанието в този случай се определя от модераторите;
— Прекаленото използване на емотикони (не повече от 3 в едно съобщение или в няколко за кратък период от време.);
— Общуване предимно с емотикони, без използването на текст;
— Забранени са постоянни молби за нападане на играч, за оценяване на снимки, за изпращане на подаръци и т.н.);
— Безсмислен текст – изпращане на символи, които не носят никакъв смисъл и запълват прозореца на чата, като пречат на останалите играчи да общуват..

Офтопик — пускане на съобщение, което няма никакво отношение към темата на обсъждане. Модераторите имат право да определят по свое усмотрение границите на допустимото отклонение от темата.

Тролене — пускане на съобщение с цел предизвикване на флейм, конфликти между играчи, обиди, а също и съобщения, които могат да попречат на по-нататъчното обсъждане на темата в приятна атмосфера.

Капс (капслок, Caps Lock) — писане на съобщения с предимно големи букви. Примери за подобни нарушения са: «ЗДРАСТИ», «оНлАЙн-иГРа», «зДРАСТИ НА ВСИЧКИ». Наказанието е предупреждение, а при повторни нарушения – забрана за писане.

Ненормативна лексика — нецензурни изрази, псувни.

Завоалирана ругатня — ненормативна лексика (ругатни), изкуствено модифицирана чрез заместване на части за възприемане на думи с други букви или символи при запазване на смисловото съдържание на оригиналната дума..

Създаване на конфликтни ситуации, провокация — спорове с цел възпрепятстване на нормалното общуване, обиди и др. Допуска се намесата на модератор в дискусия, която е възможно да излезе от рамките на позволеното, с предуждение за предстоящо наказание и молба за смяна на темата на по-доброжелателна. При продължение на провакативната дискусия се следват наказания.

Клевета — набеждаване или разпрастранение на лъжливи сведения, с цел да накърнят честта и достойнството на друго лице или подриващи неговата репутация. Клеветата е абсолютно недопустима, като клевета по адрес на Администрацията се наказва най-строго.

Обсъждане на наказания и действия на модератор — можете да подавате оплаквания от модераторите в специална тема във форума на играта. Всички обсъждания или оценка на действията на модераторите на друго място са забранени.

Разпространение на реклами и други непозволени линкове — разпространение на линкове, които не са свързани с играта, сайтове, които могат да нанесат вреда на компютъра на играча. Разрешени са линкове към форума и други сайтове свързани с проекта SofiaWars.com.

Разпалване на етнически конфликти — действия, които са отправени с цел разпалване на нациолна или расова вражда, социални конфликти, изказвания за превъзходство или непълноценност на граждани по признак националност.

Обсъждане на тема от сексуален характер — изпращане на порнографски и еротични материали, пропаганда на порнография, еротика, също така обсъждане на теми, свързани с въпроси от сексуален характер.

Език на общуване

За максимално комфортна игра е взето решение да се общува само на български език. Съобщения на всички останали езици ще бъдат изтривани и наказвани по преценка на модератора и администрацията. При повторни нарушения е възможно блокиране на акаунта завинаги.

В проекта http://www.sofiawars.com и прилежащите компоненти трябва да се пише на кирилица. Съобщенията на латиница ще бъдат изтриване и наказвани по преценка на модератора и администрацията. Това се отнася и за девизи, информацията за играчи и банди, и др.

Общи правила

В играта Sofia Wars.com са забранени:
флуд, офтопик, капс, тролене, възпрепятстване на общуването;
непреки обиди към други играчи, провокация;
опити за измами или заблуждаване на други играчи;
Използването и цитирането на ненормативна лексика, завоалирани изрази, ако те имат двойствен характер и може да бъдат разпознати като вулгарни или нецензурни (например заместване на букви в думите с някакви други символи или съкращаване на нецензурни фрази.);
явно или завоалирано обсъждане, реклама или пропаганда за употреба на наркотични вещества, алкохол или други вещества, забранени със закон;
изказвания (лозунги, приветствия, и фрази) от расистки, фашистки, националистически характер, а също така и други форми на унижение на човешкото достойнство по религиозен, полов или друг признак. Опити за разпалване на етнически или расови конфликти, призиви за насилие и тероризъм. Фрази от рода – „Ходете си на село“ и т.н. също са забранени;
заплахи за саморазправа в реалния живот, както и заплахи за причиняване на каквито и да е щети;
обсъждане, предложения и запитване за продажба (обмяна) на игрови предмети за реални пренадлежности или услиги, а също така обсъждане, предлагане и запитване за продажба (обмяна) на герои, начини за повишаване на показателите срещу реални или игрови ценности или услуги.;
Обсъждане на платените услуги в негативен аспект;
Разпространение на реклами и други непозволени линкове;
Обсъждане на политика, държавната власт, действия на политици, действия на органите на властта, учреждения или политически сформирования;
Деструктивни действия по отношение на играта SofiaWars.com, като публични призиви към други играчи да напуснат играта, изяви за напускане на играта и всякакви други действия, които могат да предизвикат негативни последици за игровия процес или създаване на пречки за неговото развитие.;
Използване и цитиране на ненормативна лексика, завоалирани ругатни в никовете, девизите, личната информация;
използване на имена, названия, завоалирани изрази, абревиатури, цифри, цитиране на лозунги, подкани, надписи, свързани с национал-социализъм, нацизъм, фашизъм, расизъм, екстремизъм, тероризъм, в никове, названия на банди, лична информация и други;
обсъждане на действия на модераторите и Администрацията в непредназначените за това места;
критика, нецензурни и обидни изказвания, изрази с явно несъгласие и недоволство от решенията на Администрацията;
критика, изказване на явно несъгласие, недоволство от нови или вече съществуващи функции на играта, особености на игровия свят.;
регистрация на герои, банди, имена на животни, в които присъства ненормативна лексика, имена, напомнящи имена на представители на Администрацията, забранено е животни да се кръщават на реални хора (ако по името еднозначно може да се определи личността);
публикуване на порнографски и еротически материали, пропаганда на порнография, еротика, а също така обсъждане на теми, свързни с въпроси от сексуален характер;
обиждане или неуважително отношение по адрес на Администрацията или играта като цяло. Наказание за това нарушение: временно или постоянно блокиране на героя.Горепосочени положения се отнасят към всички аспекти на общуване в рамките на играта SofiaWars.com, включително общуването във форума, чата, личните съобщения, настройките на героя или информацията за бандата.
Други случаи

В останалите случаи, които не са посочени по-горе в общите правила за общуване, но които нанасят щети на проекта – решението за налагане на наказание се определя от най-старшия модератор в дадения момент.

В отделни случаи Администрацията има право да предприема по-сурови от описаните наказания по отношение на нарушителите, с цел да се поддържа комфорта на играта за останалите участници в игровия проект.
Възможни наказания

За поддържане положителната атмосфера в играта към нарушителите ще бъдат препдриемани най-различни мерки. В зависимост от нарушението и от наличието на предходни нарушения на героя се използват следните наказания:
изтриване на информацията, която нарушава правилата за общуване;
забрана за общуване на определен период от време (от 15 мин до 1 месец – забрана за писане);
подаряване на подарък с негативен ефект: Каръшки Заек, Прасе;
постоянно намаляване на всички показатели, които могат да се тренират;
затвор за определен срок (от 1 ден до 1 месец);
временно блокиране на акаунта (затвор за 365 дни, в определени ситуации може да се използва блокиране на личните съобщения и достъп до чат за същия период.);
блокиране на акаунта;Всеки случай на нарушаване на правилата се разглежда в индивидуално..

Списък с наказания за нарушения, свързани с вътрешноигровата поща, може да видите тук.

Списък с наказания за нарушения, свързани с публични действия, може да видите тук.

За да предпазите героя си, спазвайте правилата за общуване.

Правила на чата

В чата е позволено:

1. Да се внася позитивизъм в играта

2. Свободно общуване, спазвайте горепосочените правила.

В случаите на възникване на въпроси и конфликти, играчът е в правото си да получи разяснение относно нарушението си чрез лични съобщения от модератора, който го е наказал, а също така и в темата за оплаквания от модератора на чата.В чата се забранява:

1. Да се внася негативизъм в играта.

2. Нарушаване на общите правила за общуване.

3. Употреба на ненормативна лексика, а също така и скрити обиди или други нецензурни изрази, т.е в случаите, когато се замества една или повече букви в нецензурни думи, както и обиждане на други участници на чата.
Наказание: Забрана за писане за 1 час. При повторни нарушения – до 12 часа по преценка на модератора .

4.Създаване на конфликтни ситуации. Провокация.
Наказание: Забрана за изпращане на съобщения в продължение на 30 минути. При повторни нарушения – от 1 до 10 часа по преценка на модератора.

5. Флуд.
Наказание: Забрана за изпращане на съобщения в продължение на 30 минути. При повторни нарушения – от 1 до 10 часа по преценка на модератора .

6. Обсъждане на наказанията в чата.
Наказание: Забрана за писане на съобщения за 30 минути .

7.Капс.
Наказание: Забрана за писане на съобщения за 30 минути.

8. Разпространение на реклами и други непозволени линкове – в това правило попадат всички линкове, които нямат отношение към играта..
Наказание: Ако героят е 1-во ниво – Бан, ако е по-високо ниво – забрана за писане в чата за 24 часа

9. Разпалване на етнически конфликти.
Наказание: Ако героят е 1-во ниво – Бан, ако е по-високо ниво – забрана за писане в чата за 24 часа + 4 затвор. При повторни нарушения – 72 часа + затвор 24 часа.

10. Заплаха за саморазправа в реалния живот.
Наказание: Ако героят е 1-во ниво – Бан, ако е по-високо ниво – забрана за писане в чата за 24 часа + 4 затвор. При повторни нарушения – 72 часа + затвор 24 часа.
Оплаквания от действията на модератори

Жалбите от действията на модератори се подават в специална тема във форума. Обсъждането на действията и оценяването на модераторите на друго място е забранено.
Поздрави!
Аватар
Admin
Глобален Модератор
Глобален Модератор
Побойник
Побойник
 
Мнения: 1329
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 1:09 pm
Has thanked: 29 times
Have thanks: 283 times
Какъв си ти?: Софиянец

Назад към ПравилаWho is online

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron